Hvilken virksomhedsform er smartest?

23.07.2015
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Hej. Jeg har egen hjemmeside jeg har betalt for, hvor jeg tegner. Jeg tegner ret mange ting, og er efterhånden nået til det punkt, hvor jeg tror der ville kunne være efterspørgsel på mine tegninger. Jeg ser muligheden for også at starte en webshop, hvor mine tegninger kan sælges. Hvilken virksomhedsform er smartest at vælge? Jeg skal ikke bruge nogle penge til opstart, da jeg tegner hjemmefra og har alt udstyret. Men jeg tænker, at jeg i hvert fald vil kunne tjene en smule - dog ikke over 50.000 til at starte med.

Svar

Hej.

Vi kender ikke nok til dine forhold til at kunne vejlede dig til valg af virksomhedsform, men vi kan give dig lidt hjælp til at finde ud af, hvad der passer bedst til dig. Hvis du går på hjemmesiden Startvækst.dk vil du kunne finde god hjælp til at undersøge forskelle og ligheder mellem de forskellige driftsformer.
Du skal fra forsiden navigere til siden "Start ny virksomhed", og her vil du kunne finde en rubrik der hedder "vælg virksomhedsform" hvor du kan finde både en samlet oversigt over de forskellige former med oplysninger om ejerforhold, kapitalkrav, ledelsesforhold, hæftelse, skatteregler og meget mere. Derudover kan du også finde en individuel beskrivelse af den enkelte virksomhedsform.

Hvis du ønsker selv at eje din virksomhed, og at eje den alene, vi du have mulighed for at vælge mellem enkeltmandsvirksomhed, Personlig ejet mindre virksomhed (PMV), iværksætterselskab, ApS eller A/S. Der er forskellige forhold der gør sig gældende, og det er netop dette du kan undersøge på hjemmesiden, som vil sætte dig i stand til at træffe det valg der er bedst for dig.

Jeg håber du kan bruge svaret, og ønsker held og lykke.

Med venlig hilsen

Erhvervsstyrelsen

Annette Vandet

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.

Kommentarer

3 år 9 md 23 dage siden

Ole:

Vi vil starte et firma der har til formål at tilbyde skoler og uddannelsesinstitutioner mulighed for at få tilknyttet en person, med kompetencer der har til formål at fastholde elever i uddannelse. Som udgangspunkt er det en person der tager ud. Vi kan være to i firmaet, alt afhængig af hvad der er smartest.