Fra PMV til momsregistrering

14.07.2015
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Hej, Jeg har i dag en PMV, men da jeg forudser at omsætningen kunne blive højere end 50.000 kr., vil det kræve en omlægning til en enkeltmandsvirksomhed eller stiftelse af et selskab. Kan jeg omdanne mit PMV til et IVS eller I/S? Hvis jeg vælger at omdanne til en enkeltmandsvirksomhed, hvordan er momspligten af det jeg allerede har indkøbt og solgt? Tak for hjælpen

Svar

Hej .

Du kan godt omlægge dit PMV til en enkeltmandsvirksomhed eller et IVS - et I/S kræver minimum 2 ejere, så det ved jeg ikke om du er interesseret i.

Hvis du vælger at omlægge til en enkeltmandsvirksomhed, kan du bibeholde dit nuværende CVR-nummer, og skal ikke betale moms af den omsætning der er indtjent mens virksomheden har været et PMV. Hvis du vælger at omlægge til et IVS, skal du have et nye CVR-nummer, da et IVS er at betragte som et kapitalselskab - altså en anden driftsform. Du kan kun stifte et IVS kontant, så du kan ikke indskyde dit PMV som kapital. Heller ikke i et IVS skal du betale moms af den omsætning der blev indtjent mens virksomheden var PMV.

Du har i øvrigt lov til at bibeholde dit PMV hvis du vælger at starte et IVS.

Du kan skifte fra PMV til enkeltmandsvirksomhed på Virk.indberet, og du kan stifte et IVS på Virk.indberet.

Du kan læse mere om IVS på Virk.startvækst.

Jeg håber du kan bruge svaret, og ønsker held og lykke.

Med venlig hilsen

Erhvervsstyrelsen

Annette Vandet

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.